jueves, 20 de noviembre de 2014

Avui és el Dia Universal de la Infància


El Dia Universal de la Infància se celebra el 20 de novembre. Aquesta data és doblement significativa perquè el 20 de novembre de l'any 1959 es va signar la Declaració universal dels drets de l'infant i també un 20 de novembre, trenta anys més tard (i avui en fa vint-i-cinc d'aquest esdeveniment), es va adoptar la Convenció dels drets de l'infant a l'Assemblea General de les Nacions Unides i tots els països del món (excepte Estats Units i Somàlia) l'han ratificat.

A la xarxa, s'han endegat diferents accions per commemorar aquesta efemèride, com el doodle que l'ha dedicat Google i que hem fet servir per encapçalar aquesta entrada.

Una altra iniciativa interessant és la que ha posat en pràctica el diari Ara. El seu exemplar d'avui, a banda de contenir més articles sobre la infància del que acostuma a ser habitual - cosa que també ha fet el conjunt de la premsa catalana - és un diari especial dibuixat per nens i nenes. Us adjuntem la portada dibuixada per una nena d'11 anys i una altra de 10, i reflecteix "El món que no volem".  Però a més són nens i nenes d'entre 6 i 12 anys els que han dibuixat les il·lustracions de les notícies i fins i tot els petits retrats de l'autor que acompanyen els articles d'opinió. En destaquen els que denuncien 6 grans crisis humanitàries que ara mateix assolen el món: Síria, la República Centreafricana, el Sudan del Sud, l'Iraq i l'emergència pel brot de d'Ebola.

I vosaltres: coneixeu altres activitats relacionades amb el Dia Universal de la Infància? Ens les feu saber? Gràcies!

No hay comentarios:

Publicar un comentario