domingo, 22 de noviembre de 2015

Any internacional de la llum

El 20 de desembre del 2013 la 68ena Assemblea General de les Nacions Unides (ONU) va proclamar el 2015 l’Any Internacional de la Llum i les Tecnologies Basades en la Llum (en anglès, International Year of Light and Light-based Technologies, o IYL).

Aquest Any Internacional ha estat una iniciativa d’un gran consorci format per associacions i organismes científics conjuntament amb la UNESCO, que ha requerit la col·laboració de societats científiques i institucions educatives així com d’altres organitzacions sense ànim de lucre o del sector industrial. 

La ciutat participarà en l’Any Internacional de la Llum amb diverses activitats, que inclouran la inauguració oficial de l’Any a Barcelona en un acte en col·laboració amb l’ICFO.

Així, prepara nombrosos actes dirigits a diferents sectors de la societat, des de jornades de portes obertes a exhibicions sobre fotònica, congressos per a joves, xerrades i tallers, que convidaran el visitant o oient a descobrir el poder de la fotònica. A part de la inauguració oficial, que se celebrarà el dia 6, l’ICFO coorganitza amb el Sincrotró ALBA i la Reial Acadèmia de les Ciències i les Arts de Barcelona (RACAB) la inauguració acadèmica de l’Any a nivell estatal en un acte que tindrà lloc al Teatre Poliorama el 16 de febrer. 

Per obtenir més informació sobre el calendari d’activitats de l’ICFO al voltant de l’Any Internacional de la Llum, visiteu el web http://icfo.eu.

La llum juga un paper clau en la nostra vida quotidiana i és una disciplina del segle XXI amb un gran impacte en totes les àrees, des de la salut a les comunicacions, l’agricultura, etc. La fotònica ha revolucionat la medicina, ha obert la comunicació internacional a través d’Internet i continua sent central en aspectes culturals, econòmics i polítics de la societat global.

Per a Europa la fotònica té un interès molt especial. La Comissió Europea l’ha identificat com una de les cinc tecnologies clau per facilitar la competitivitat industrial de la Unió Europea. és un camp en el qual treballen enginyers, metges, biòlegs, informàtics, artistes, dissenyadors, matemàtics, arquitectes, etc., i sense el qual el nostre món seria molt diferent de com el coneixem. La Comissió Europea estima que la fotònica té impacte en un 10 % de l’activitat econòmica de la Unió Europea.

Os recomanem aquestes activitats.


La Tèrmica de Roca Umbert





Granollers
Amb motiu de l'Any Internacional de la Llum, Granollers et convida a una visita nocturna, amb projecció d'audiovisuals, per conèixer la història de la Tèrmica de Roca Umbert.

On?
La Tèrmica de Roca Umbert
Lluís Companys, 1 -

Vine a conèixer el passat industrial de Granollers
21 novembre 2015 - 18:00h - 31 juliol 2016 - 13:00h | EntradaDe franc
Vine a conèixer el passat industrial de Granollers a La Tèrmica. Projecció de tres audiovisuals.
HORARI: Cada cap de setmana. Dissabtes de 18h a 20h i diumenges de 11h a 13h.


Taller d'eficiència energètica en l'ús domèstic




Acitivitat per a famílies amb infants de 7 a 10 anys
 28 de novembre 11 i 12,30 h | Cercs | General,Tallers,Any Internacional de la Llum,Familiar

Què és l’eficiència energètica?, què és l’energia?
D’on prové l’energia que utilitzem?

Aprofitant l’Embassament de la Baells i la Central Hidroelèctrica, expliquem els diferents tipus d’energia, renovables i no renovables, i què podem fer, des de casa, per ser més eficients, estalviar i contribuir una mica entre tots a salvar el nostre planeta.

Durada de l'activitat: 1,30 h
Punt de trobada:  Recepció del Museu de les Mines de Cercs
Places limitades. Cal reserva prèvia al telèfon:  93 824 03 36


Visita a la presa de l'Embassament de La Baells



 29 de novembre 11 i 12,30 h | Cercs | General,Tallers,Any Internacional de la Llum

El pantà de la Baells es va construir entre 1972 i 1976 per emmagatzemar aigua del Llobregat. La visita permet conèixer, a través d’una nova museografia i un recorregut intern acabat d’estrenar, les característiques i les funcions d’una de les infraestructures més importants del país.

Objectius: Conèixer la importància dels embassaments en la gestió de l’aigua i conscienciar sobre l’estalvi d’aigua i energia.

Activitat no recomanada per a menors de 7 anys.
Durada de l'activitat: 1,30 h
Punt de trobada:  Presa de La Baells
Places limitades. Cal reserva prèvia al telèfon:  93 824 03 36

No hay comentarios:

Publicar un comentario